У Празі сталася пожежа в клініці, де лікувався Бабіш-молодший

У Празі сталася пожежа в клініці, де лікувався Бабіш-молодший

Укрінформ
У передмісті Праги в понеділок сталася пожежа в лікарні, де проходив курс лікування син прем'єр-міністра Андрея Бабиша, який опинився в центрі гучного скандалу.

Про це повідомляє Aktualne.

"У Клекані біля Праги в понеділок увечері була пожежа в Національному інституті психічного здоров'я (NUDZ). Ніхто не постраждав, люди з інституту зуміли евакуюватися за допомогою персоналу до приходу пожежників", - йдеться у публікації з посиланням на пожежників.

Евакуювали з лікарні близько 50 осіб. Вогонь вже погашено. Займання, ймовірно, розпочалося з електропроводки, але точну причину і масштаб ушкоджень визначать слідчі.

Профіль NUDZ - дослідження нейробіологічних механізмів, що ведуть до розвитку найбільш серйозних психічних розладів, таких як шизофренія, депресія, неспокій і реакція на стрес. Дослідження також включає розробку і тестування нових діагностичних і терапевтичних методів.

Пацієнтом клініки у минулому був також син прем'єр-міністра Андрея Бабиша Андрей Бабиш-молодший.

Як повідомлялося, його ім'я опинилося в центрі уваги ЗМІ у зв'язку з розслідуванням журналістів у рамках справи про "Гніздо лелеки" - про махінації із засобами ЄС. Бабиш молодший заявив, що його насильно вивезли до окупованого Криму, щоб не дати свідчити у справі у рамках слідства.

Читайте також: Скандал навколо Бабіша: прем'єр вилетів у Швейцарію до сина, "зацькованого" ЗМІ

Напередодні Бабиш-старший відвідав сина у Швейцарії, де той живе зі своєю матір'ю. У інтерв'ю чеським ЗМІ прем'єр заявив, що його син продовжує вважати, що був вивезений до Криму проти власної волі, він пояснив це психічним захворюванням. При цьому політик визнав, що в Росію Бабишу молодшому поїхати порадила його психіатр Діта Протопопова (яка працювала в тій самій клініці - ред).

На тлі цих подій самому главі уряду загрожує вотум недовіри. Питання розглядатиметься в парламенті найближчої п'ятниці. Усі політичні партії зажадали від Бабиша пояснень і назвали кращим розвитком подій, якщо той відмовиться від прем'єрства, це допоможе зберегти нинішню коаліцію з партій ANO і соціал-демократів. На що Бабиш категорично заявив, що "ні за що не відступиться".

Фото: Jiří Forman, Aktu.cz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-