США ввели санкції проти уродженця Росії за допомогу КНДР

США ввели санкції проти уродженця Росії за допомогу КНДР

Укрінформ
Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) американського Мінфіну запровадив індивідуальні санкції проти уродженця Росії, нині громадянина ПАР Владлена Амченцева через його причетність до незаконної фінансової діяльності на користь КНДР.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, поширеному Міністерством фінансів США у понеділок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"OFAC ввів санкції проти уродженця Росії, громадянина Південно-Африканської Республіки Владлена Амченцева на підставі виконавчого указу 13722 через те, що він діяв або мав наміри діяти для (або від імені) ТОВ "Вельмур". Амченцев радив, як уникнути санкцій США", - йдеться в документі.

Читайте також: У НАТО закликають арештовувати майно “вояків дезінформації” РФ

Компанія "Вельмур" перебуває у списку американських санкцій з серпня 2017 року через фінансування ТОВ "Трансатлантик", яке взаємодіяло з Північною Кореєю в енергетичній сфері в порушення існуючих міжнародних обмежень. Крім того, йшлося про "відмивання мільйонів доларів" цими двома компаніями у взаємодії з КНДР.

"Північна Корея залежить від допомоги злочинців і нелегальних осіб", - заявив у цьому зв'язку міністр фінансів США Стівен Мнучин. Він пообіцяв продовжити застосування санкцій проти будь-кого, хто намагатиметься режиму в Північній Кореї допомагати в обхід існуючих обмежень з боку міжнародної спільноти й безпосередньо США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-