Екс-охоронцям Путіна роздавали ділянки на Рубльовці - НГ

Екс-охоронцям Путіна роздавали ділянки на Рубльовці - НГ

Розслідування
Укрінформ
Колишні охоронці президента РФ Владміра Путіна незаконно отримували земельні ділянки в найдорожчому місці Росії - на Рубльовці.

Це з'ясувалося в ході розслідування, проведеного «Новой газетой» і Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP, проект з розслідування корупції і оргзлочинності).

"Спільне розслідування «Новой газеты» і OCCRP показало, що на той час, коли колишні охоронці президента почали отримувати владу в країні, вони вже були забезпеченими людьми. Поки вони працювали охоронцями першої особи держави, їм та їхнім родичам в результаті непрозорих схем дісталися гектари землі в найдорожчому місці Росії - в Московській області, на Рубльовці, біля резиденції президента Ново-Огарьово", -

Мова йде про ділянки в селі Солослово, які колишні охоронці президента почали отримувати ще в 2004 році. "Село Солослово Московської області можна вважати неофіційною столицею служби безпеки президента; воно знаходиться приблизно за 8 км. або 15 хвилин їзди від резиденції Володимира Путіна Ново-Огарьово", - йдеться в публікації.

Серед тих, хто отримав землю, нинішні глава МНС РФ Євгеній Зінічев, глава управсправами президента Олександр Колпаков, колишній керівник служби безпеки президента Олег Кліментьєв і батько губернатора Тульської області Геннадій Дюмін.

Читайте також: Три події світу. Стратегічне партнерство, союзник Путіна і діалог Берліна та Парижа

У розслідуванні стверджується, що співробітники служби безпеки президента отримали ділянки від компанії, яка забрала їх у колишніх працівників радгоспу «Племптицезавод». Землю у фермерів забрали в обмін на 15 акцій компанії, які нібито нічого не коштували. Водночас підписи деяких фермерів під документами про передачу землі підроблювали. Тих, хто не хотів віддавати землю, залякували і били.

Потім "Агрокомплекс Горки-2" продав 12 гектарів землі некомерційному партнерству „Заря“, яке заснували високопоставлені співробітники ФСО Олександр Колпаков, Сергій Щербаков і Микола Кондратюк. „Заря“, у свою чергу, розділила землі на 64 ділянки і почала роздавати охоронцям президента і співробітникам ФСО. Причому деякі ділянки купувалися в десятки разів менше за їх ринкову вартість, стверджують розслідувачі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-