Латвія святкує 100-річний ювілей

Латвія святкує 100-річний ювілей

Фото
Укрінформ
У Ризі та по всій Латвії 18 листопада проходять різноманітні урочисті події з нагоди святкування 100-річчя Латвійської Республіки.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Святкування почалося з 8:10, коли  біля Пам’ятника Свободі в центрі Риги був піднятий національний прапор країни. Потім пройшла екуменічна служба в лютеранському Домському соборі Риги.

Об 11:00 в Національному театрі, де 18 листопада 1918 року було проголошено Незалежність Латвії, почалося святкове засідання Сейму Латвії.

«Кажуть, що кожне покоління відкриває і опановує демократію по-новому. Найважливіше - зрозуміти, що демократія може існувати тільки в рамках законності, а популізм ігнорує ці рамки», - сказала спікер парламенту Інара Мурнієце (Національне об'єднання).

У військовому параді, що розпочався о 14:00 взяли участь понад 1700 військовослужбовців, земессаргів (учасники добровольчих военізованих формувань), поліцейських, прикордонників, пожежників і яунсаргів (юнацькі добровольчі формування), а також представники союзницьких військ НАТО, розташованих в країні. Було багато військової техніки: бронемашини, танки, літаки, вертольоти.

На 100-річчя Латвійської держави по всій країні, та перш за все у Ризі, проходить безліч культурних заходів – концерти, інсталяції, виставки, ексклюзивні музейні експозиції, тематичні фестивалі. Святкування розпочалося 16 листопада і триватиме до 19 листопада включно.

В урочистостях беруть активну участь представники української діаспори, а також дипломатичного корпусу, зокрема Тимчасовий повірений у справах України в Латвії Аліса Подоляк, а також аташе з питань оборони, військово-повітряний, військово-морський аташе України в країнах Балтії Олександр Коберський.

Як повідомляв раніше Укрінформ, Президент України Петро Порошенко сьогодні привітав народ Латвії зі 100-річчям проголошення Латвійської Республіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-