У Саудівській Аравії та Туреччині провели символічні прощання з Хашоггі

У Саудівській Аравії та Туреччині провели символічні прощання з Хашоггі

Укрінформ
У кількох містах Саудівської Аравії влаштували символічні похорони журналіста Джамаля Хашоггі, тіла якого так і не знайшли.

Про це повідомляє BBC Україна.

"Бажаючі у кількох містах Саудівської Аравії і Туреччини могли попрощатися з журналістом Джамалем Хашоггі, якого на початку жовтня вбили у будівлі консульства Саудівської Аравії у столиці Туреччини", - ідеться у повідомленні.

Зазнчається, що син вбитого журналіста Самал Хашоггі приєднався до прощальної церемонії у Джидді. Сотні людей взяли участь у молитві в Мецці і Медіні, а також у Стамбулі.

Читайте також: ЦРУ встановило вбивцю Хашоггі

Як повідомлялося, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі зник у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що його вбито, тільки після 20 жовтня. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищене в кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає.

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії у Стамбулі були виявлені сліди плавикової кислоти та інших хімікатів. Туреччина передала пов'язані з убивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Німеччині, Франції та Великій Британії.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-