В Ізраїлі наступного року відбудуться дострокові парламентські вибори - ЗМІ

В Ізраїлі наступного року відбудуться дострокові парламентські вибори - ЗМІ

Укрінформ
В Ізраїлі наступного року відбудуться дострокові парламентські вибори після відставки міністра оборони країни та провалу перемовин у коаліційному уряді.

Про це повідомляє The Guardian із посиланням на джерело, наближене до уряду.

"В Ізраїлі наступного року відбудуться дострокові парламентські вибори після того, як прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу втратив свого міністра оборони, та провалу перемовин у коаліційному уряді у п'ятницю", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Єрусалим обрав мера

Як повідомляє The Guardian, Нетаньягу зустрівся у п'ятницю з міністром освіти Нафталі Беннеттом, який хотів стати новим міністром оборони, проте зустріч закінчилася іншим рішенням. За словами співрозмовника видання, наближеного до Беннетта, наприкінці зустрічі стало зрозуміло, що в країні краще "якомога швидше провести вибори, аніж продовжувати з сьогоднішнім урядом".

Читайте також: Прем'єр Ізраїлю очолив Міністерство оборони країни

За словами співрозмовника, остаточна дата виборів стане відома в неділю, проте, згідно з національним законодавством, це повинно статися не раніше 90 днів після розпуску уряду.

Як повідомлялося, 14 листопада міністр оборони Ізраїлю Авігдор Ліберман заявив про свою відставку і закликав якомога швидше провести в країні дострокові парламентські вибори через перемир'я з ХАМАС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-