У Конго терористи вбили сімох миротворців ООН

У Конго терористи вбили сімох миротворців ООН

Укрінформ
Унаслідок нападу терористичного угруповання на загін "блакитних шоломів" у східній частині Демократичної Республіки Конго загинули семеро миротворців ООН.

Про це поінформував у Нью-Йорку речник ООН, повідомляє DW.

Серед вбитих було шестеро миротворців з Малаві й один з Танзанії.

За даними ООН, миротворці у складі місії MONUSCO брали участь в операції урядових сил проти загонів терористичного угруповання ADF. Під час нападу щонайменше 10 "блакитних шоломів" отримали поранення, ще один вважається зниклим безвісти. Крім того, втрати були й у лавах урядових сил, а також серед самих терористів.

ADF - терористичне угруповання, що походить з Уганди. З 2007 року його очолює ісламіст. Спочатку, діючи у прикордонних з ДР Конго районах, терористи вели боротьбу з урядовими силами Уганди. Але згодом їхні загони відступили в північно-східні райони ДР Конго. Відтоді терористи постійно вчиняють масові розправи над цивільним населенням цієї країни, що й так потерпає від постійних сутичок урядових сил з загонами повстанців.

Читайте також: Ебола в Конго забрала життя вже 180 людей

Операції урядових сил проти терористів ускладнює поширення вірусу Ебола в цих регіонах. Від епідемії смертельного вірусу Ебола в цьому регіоні ДР Конго вже загинули понад 200 осіб. На тлі цього генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш закликав терористів припинити насильство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-