Позачерговий саміт щодо Brexit пройде 25 листопада - Туск

Позачерговий саміт щодо Brexit пройде 25 листопада - Туск

Укрінформ
Позачерговий саміт, присвячений завершенню роботи над угодою щодо Brexit, пройде 25 листопада.

Про це повідомив президент Європейської ради Дональд Туск у Twitter.

"Якщо не станеться нічого надзвичайного, ми проведемо саміт для завершення роботи та формалізації угоди щодо Brexit у неділю, 25 листопада о 9.30", – написав Туск.

Як зазначається у заяві Туска за результатами зустрічі з головним переговірником ЄС Мішелем Барньє, на даний момент угоду щодо Brexit аналізують 27 держав-членів. До кінця тижня посли ЄС мають зібратися на зустріч, щоб висловити свою оцінку угоди.

Читайте також: ЄС і Британія узгодили протокол щодо Ірландії та Північної Ірландії

Вони також обговорять мандат Комісії на оформлення Спільної політичної декларації про майбутні відносини між ЄС та Великою Британією. У цей процес будуть залучені європейські міністри.

Єврокомісія має намір погодити декларацію до вівторка. Після цього її протягом 48 годин оцінять держави-члени.

Як повідомлялося, на жовтневому саміті лідери країн Європейського союзу вирішили скасувати позачерговий саміт з питання виходу Британії з Євросоюзу, який планувався на 17-18 листопада. Таке рішення було ухвалене після заяви прем’єра Британії Терези Мей, яку європейські дипломати оцінили як далеку від «вирішального прогресу» у спірних питаннях щодо Brexit. Мей отримала кілька тижнів, щоб вирішити внутрішні політичні проблеми, що, на думку лідерів ЄС, є реальною перешкодою для угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-