Республіканці обрали нового лідера у нижній палаті Конгресу США

Республіканці обрали нового лідера у нижній палаті Конгресу США

Укрінформ
Представники Республіканської партії в нижній палаті Конгресу США обрали в середу партійного лідера, який прийде на заміну нинішньому спікеру Палати представників Полу Райану, хоча й матиме набагато менші повноваження.

Про це повідомляє The Hill. 

"Республіканці в середу обрали конгресмена від штату Каліфорнія Кевіна Маккарті новим лідером партійної меншості в наступному складі Конгресу США", - зазначає видання.

Маккарті легко обійшов свого партійного конкурента, Джима Джордана, відомого як співзасновника консервативного Кокусу Свободи в Палаті представників. Вибори відбулися в закритому режимі. Маккарті отримав 159 мандатів проти 43. 

Республіканці вперше за вісім років опинилися в меншості в нижній палаті Конгресу. До кінця нинішнього року роль головного республіканця в Палаті представників виконує спікер Пол Райан, який не став балотуватися на наступний термін.

Читайте також: Конгрес США цьогоріч не встигне ухвалити нові санкції проти РФ - Bloomberg

Як повідомляв Укрінформ, основні голосування на проміжних виборах до Конгресу США, відбулися 8 листопада. Американці обирали повний склад Палати представників, а також третину Сенату США.

Фото: The Hill

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-