Берлін відреагував на попередню угоду щодо Brexit

Берлін відреагував на попередню угоду щодо Brexit

Укрінформ
У Німеччині вітають досягнення попередньої угоди між ЄС і Британією щодо Brexit.

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Хайко Маас, коментуючи досягнення консенсусу між Брюсселем і Лондоном, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я дуже радий, що представники Європейського Союзу і Британії досягли попередньої угоди щодо Brexit. Це велике полегшення», - заявив Маас.

Він зазначив, що після декількох місяців невизначеності, ЄС нарешті, отримав чіткий сигнал від Сполученого Королівства з приводу того, як може бути оформлений процес виходу. Втім, зазначає міністр, до цієї мети ще є певний шлях, це вимагатиме подальших кроків і подальшої роботи з обох сторін.

Маас також додав, що рішення Британії покинути ЄС продовжує викликати смуток. Європейці при цьому налаштовані зберігати тісні стосунки з британськими друзями. Саме з цією метою зроблено черговий крок вперед.

Глава німецького МЗС висловив особливу подяку перемовнику від ЄС Мішеля Барньє і його команді за їх зусилля і самовідданість у представленні інтересів 27 країн Євросоюзу.

Читайте також: Уряд Мей після бурхливих дебатів підтримав проект угоди щодо Brexit

Тепер в Берліні і в інших європейських столицях уважно вивчать текст угоди і винесуть своє судження на засіданні Європейської ради. Головним тут є те, щоб не були порушені правила єдиного внутрішнього ринку – ключового досягнення європейського проекту, підкреслив Маас.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-