Мін’юст Трампа оскаржує позов CNN проти Білого дому

Мін’юст Трампа оскаржує позов CNN проти Білого дому

Укрінформ
Міністерство юстиції адміністрації Дональда Трампа вважає безпідставним позов CNN щодо позбавлення акредитації в Білому домі репортера Джима Акости.

Офіційну відповідь Мін’юсту оприлюднив CNN у середу.

"Президент та Білий дім у однаковій мірі володіють широкою свободою дій для регулювання доступу до Білого дому для журналістів (та інших представників суспільства)", - наводить телеканал відповідь Мін'юсту.

При цьому підкреслюється, що керівництво Білого дому може також визначати, які журналісти отримують право на інтерв'ю або доступ на прес-конференції.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок американський телеканал CNN подав позов до суду на президента США Дональда Трампа та кількох членів адміністрації через позбавлення прес-акредитації головного кореспондента телеканалу в Білому домі Джима Акости. Причому, і телеканал, і сам журналіст Акоста є позивачами у справі.

Читайте також: Журналісту CNN скасували акредитацію у Білому домі через “перетягування” мікрофону

Вони стверджують, що адміністрація Трампа своїми діями порушила першу і п'яту поправки до Конституції США. Телеканал вважає, що їхній позов може захистити інших журналістів від обмежень з боку влади в майбутньому.

Тим часом судове засідання у справі призначене на 15:30 у Вашингтоні за місцевим часом. Як уточнює CNN, його вестиме суддя Тімоті Келлі, який був призначений на посаду Дональдом Трампом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-