Угорщина може надати притулок екс-прем'єру Македонії

Угорщина може надати притулок екс-прем'єру Македонії

Укрінформ
Управління імміграції Угорщини розгляне прохання про надання статусу біженця колишньому прем'єр-міністру Македонії Ніколі Груєвському виключно в юридичному ключі.

Про це заявили в офісі прем'єр-міністрa Угорщині.

"Македонський уряд є партнером Угорщини в міждержавних відносинах, і тому ми жодним чином не бажаємо втручатися у внутрішні справи суверенних країн, і ми розглядаємо оцінку клопотання колишнього прем'єр-міністра Македонії про надання притулку як винятково юридичне питання", - йдеться в заяві.

Читайте також: У Македонії судитимуть двох екс-міністрів за корупцію і фальсифікацію виборів

Як наголошують в офісі прем'єр-міністра, з міркувань безпеки угорська влада дозволила Груєвському подати заяву на отримання притулку в Будапешті. Управління з питань імміграції і надання притулку Угорщині дасть свою оцінку відповідно до угорського і міжнародного законодавства.

Як повідомлялося, 2 листопада апеляційний суд Македонії підтвердив 2-річний строк ув'язнення для колишнього глави уряду Ніколи Груєвського за незаконну купівлю елітного автомобіля Mercedes.

13 листопада поліція Македонії видала ордер на арешт Груєвського через те, що судовим виконавцям не вдалося встановити його місце перебування, щоб передати судове рішення. Груєвський же втік в Угорщину, де попросив політичного притулку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-