США закликали М'янму помилувати журналістів Reuters

США закликали М'янму помилувати журналістів Reuters

Укрінформ
Віце-президент США Майк Пенс обговорив з лідером М'янми Аун Сан Су Чжі можливість помилування двох журналістів Reuters, яких засудили до семи років позбавлення волі за обвинуваченням у порушенні закону про державну таємницю.

Про це Reuters повідомив високопоставлений чиновник Білого дому.

"Він (Пенс - ред.) порушив тему двох журналістів Reuters (у розмові з лідером М'янми - ред.) та торкнувся питання їхнього помилування", - сказав чиновник.

За словами американського посадовця, Пенс "кілька разів" напряму закликав Аун Сан Су Чжі помилувати журналістів Ва Лоне та К'яв Сое Оо.

Однак співрозмовник відмовився повідомити, якою була відповідь лідера М'янми.

Зазначається, що сама двостороння зустріч відбулася в Сінгапурі під час саміту Асоціації держав Південно-Східної Азії.

Читайте також: Трамп обговорив з Ердоганом відповідь на вбивство Хашоггі

Як повідомлялося, двох репортерів Reuters Ва Лоне та К'яв Сое Оо було затримано 12 грудня 2017 року. Поліція висунула їм обвинувачення у придбанні "важливих секретних документів" у двох поліцейських. На той час журналісти Reuters проводили розслідування щодо вбивства 10 мусульман рохінджа у західному штаті М'янми Ракайні під час репресій з боку армії. Журналісти відмовилися визнавати свою провину. Більше того, в агентстві заявили, що вся справа є сфабрикованою поліцією.

3 вересня суд у М'янмі засудив їх до 7 років за обвинуваченням у порушенні закону про державну таємницю. Адвокати засуджених журналістів подали апеляцію на вирок суду першої інстанції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-