У Росії забракло колоній для засуджених силовиків

У Росії забракло колоній для засуджених силовиків

Укрінформ
Заступник директора Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) РФ Валерій Максименко заявив, що в Росії бракує колоній для колишніх співробітників правоохоронних органів.

Про це чиновник сказав в ефірі радіостанції «Ехо Москви».

«Різко збільшується кількість колоній для колишніх співробітників (силових органів - ред.). Цього року ми дві відкрили, і вони вже заповнені. Потрібно відкривати більше. І це якась тенденція. Видно, йде боротьба з корупцією. Йде якесь очищення або щось ще. Але саме колонії для колишніх співробітників - зараз відкриваємо все нові і нові», - сказав Максименко.

У лютому перший заступник директора ФСВП Анатолій Рудий розповідав на зустрічі з правозахисниками, що за рік в країні відкриються три колонії для колишніх співробітників правоохоронних органів.

Читайте також: У Росії вчителька лякала учнів "охоронцями Путіна" через напис на дошці

Роздільне утримання колишніх працівників судів і правоохоронних органів зафіксовано в Росії в Кримінально-виконавчому кодексі.

У квітні 2018 року російська Генпрокуратура повідомила, що з 12,2 тисячі осіб, визнаних в 2017 році винними у вчиненні корупційних злочинів, майже кожен дев'ятий (1,3 тис. осіб) був співробітником правоохоронних органів. Окремої статистики за іншими кримінальними злочинами відомства не надавали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-