У східній Європі майже не бачать результатів у боротьбі з корупцією

У східній Європі майже не бачать результатів у боротьбі з корупцією

Опитування
Укрінформ
Віра громадян держав східної Європи у демократію знизилася через відсутність істотних результатів у боротьбі з корупцією у своїх країнах.

Про це повідомляє Politico з посиланням на результати дослідження, проведеного Німецьким економічним інститутом.

«Віра громадян держав східної Європи у демократію знизилася. Німецькі дослідники вважають, що причина цього – корупція», - йдеться у дослідженні.

Автори дослідження зазначають, що підтримка демократії зростає, чим довше люди живуть в демократичній системі. Однак підтримка демократії у колишніх соціалістичних країнах східної Європи з 2006 року впала.

Читайте також: У Єврокомісії заявили про регрес румунського правосуддя

Дослідники навели дані, які свідчать, що рівень корупції в країнах східної Європи практично подвоївся за відповідний період.

"Збільшення корупційного досвіду в цих державах підриває підтримку демократії", - заявили дослідники, підкресливши, що лише за відсутності корупції досвід демократії позитивно впливає на настрої громадян.

При цьому зазначається, що показники кількох східноєвропейських країн підтверджують гіпотезу дослідників. Наприклад, болгари повідомляють про високий рівень корупції та демонструють низький рівень підтримки демократії. На іншому кінці шкали – Німеччина. Німці говорять про найнижчий рівень корупції та найвищу підтримку демократії серед усіх досліджених країн.

Дослідники зробили висновок, що демократію потрібно постійно вдосконалювати, «демократія не процвітає сама собою». “Протидія корупції - це один з основних кроків у напрямку досягнення демократії ", - сказано в дослідженні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-