У Німеччині судять охоронця

У Німеччині судять охоронця "табору смерті"

Укрінформ
В окружному суді німецького Мюнстера у вівторок слухалася справа про пособництво та підбурюванні до вбивства у колишньому нацистському таборі, на яких підсудний так і не вибачився перед своїми жертвами.

Про засідання розповідає таблоїд Bild.

«У разі, ймовірно, останнього нацистського процесу в Німеччині проти колишнього охоронця СС у концентраційному таборі «Штутхоф» (Польща), відповідач Йоганн Р. (94 роки) у вівторок відповів на звинувачення. Йому закидають пособництво і підбурювання до вбивства у кількох сотнях випадків», - йдеться в статті.

Йоганн Р. служив охоронцем у концтаборі в Данцігу з червня 1942 року до вересня 1944 року. У своїй 18-сторінковій заяві, першому визнанні, зачитаному адвокатом, він «не бажає говорити» про систематичні вбивства в таборі і не вибачається. При цьому в документі, підписаному Р., йдеться: «Звичайно, я маю сказати дуже чітко, що ув'язнені іноді знаходилися в жахливому стані. Вони були виснажені.... Тоді мені було дуже соромно».

Читайте також: Німецького соцпрацівника звинувачують у шести вбивствах

Водночас старий підкреслює, що йдеться не про звірства цілої нації, а про індивідуальну вину окремих осіб. В СС він пішов служити у 18 років за призовом, а не добровольцем, йдеться у заяві, під час зачитування якої підсудний витирав сльози з очей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-