Amnesty позбавила фактичного лідера М'янми звання

Amnesty позбавила фактичного лідера М'янми звання "Посла совісті"

Укрінформ
Amnesty International заявила, що де-факто лідер М'янми Аун Сан Су Чжи більше не є символом надії та відваги і втрачає найпрестижнішу нагороду у сфері захисту прав людини.

Про це повідомляє NHK.

Як відзначається, Аун Сан Су Чжи отримала від цієї організації звання "Посла совісті" майже десять років тому за боротьбу з військовою хунтою у М'янмі. У той час вона знаходилася під домашнім арештом.

"Проте наразі, як заявила організація, Аун Сан Су Чжи не робить досить для того, аби протистояти насильству відносно представників мусульманської меншості рохінджа, а також діям, спрямованим на обмеження свободи преси", - йдеться у повідомленні.

Amnesty International назвала бездіяльність Аун Сан Су Чжи "ганебною зрадою" цінностей, на захист яких вона колись виступала.

Як відомо, з минулого року близько 720 тисяч рохінджа втекли до сусідньої Бангладеш.

Експерти ООН заявляють, що вище військове керівництво М'янми має постати перед судом за звинуваченням у геноциді. Уряд М'янми спростовує ці обвинувачення.

Читайте також: Amnesty принесла Путіну 169 тисяч підписів за російських правозахисників

Раніше парламент Канади позбавив статусу почесного громадянина Канади державного радника М'янми Аун Сан Су Чжи. Вона отримала від Канади почесний статус у 2007 році в якості визнання її внеску у боротьбу за права людини і демократію у М'янмі.

Аун Сан Су Чжи підозрюють у сприянні геноциду мусульманської народності рохінджа, влаштованого військовими М'янми. 

Фото: BBC

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-