У Росії відновили розслідування вбивства Талькова

У Росії відновили розслідування вбивства Талькова

Укрінформ
Управління Слідчого комітету РФ по Петербургу відновило у вівторок розслідування кримінальної справи про вбивство співака Ігоря Талькова.

Про це повідомляє Слідкомітет РФ.

"13 листопада 2018 року ГСУ СК Росії по Санкт-Петербургу відновлено розслідування кримінальної справи, порушеної за ознаками злочину, передбаченого п.п. "б, д" ст. 102 КК РРФСР, за фактом вбивства 6 жовтня 1991 року в палаці спорту "Ювілейний" співака Ігоря Талькова", - йдеться в повідомленні.

Як відзначили в Слідкомі, в ході слідства "були зібрані достатні докази", на підставі яких 6 травня 1992 року і 18 березня 1993 року винесено постанови про притягнення як обвинуваченого Валерія Шляфмана в скоєнні вбивства Ігоря Талькова з необережності, тобто за ознаками злочину, передбаченого ст. 106 КК РРФСР, обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Встановлено, що в січні 1992 року Шляфман виїхав на постійне місце проживання до держави Ізраїль.

19 березня 1993 року провадження по кримінальній справі зупинено на підставі п. 1 ч. 1 ст. 195 КПК РРФСР (в разі, коли обвинувачений сховався від слідства або суду або коли з інших причин не встановлено його місцеперебування).

Читайте також: Сина Ігоря Талькова затримано в Москві під час виконання пісень батька

"Раніше у кримінальній справі в якості потерпілої була визнана мати Ігоря Талькова. Нині слідством задоволено клопотання Тетяни Талькової, вдови Ігоря Талькова, про визнання її потерпілою, оскільки мати співака померла. Після допиту як потерпілої їй і захиснику будуть надані для ознайомлення матеріали кримінальної справи відповідно до ст. 42 КПК РФ", - йдеться також повідомленні.

Як відомо, Тальков загинув у жовтні 1991 року під час перестрілки в петербурзькому палаці спорту "Ювілейний". У 1992 році слідство звинуватило в убивстві з необережності концертного директора Талькова Валерія Шляфмана. Він до того моменту поїхав до Ізраїлю, з яким у Росії тоді не було договору про екстрадицію. У 1993 році провадження по кримінальній справі про вбивство Талькова було призупинено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-