Центробанк Ірану відімкнули від платіжної системи SWIFT

Центробанк Ірану відімкнули від платіжної системи SWIFT

Укрінформ
Міжнародна система передачі фінансової інформації SWIFT поінформувала владу США про відімкнення іранського Центробанку та інших фінансових інститутів від своєї системи обміну повідомленнями.

Про це рішення розповіла заступник міністра фінансів США Сігал Манделкер, повідомляє агентство Reuters.

"Ми вважаємо, що SWIFT прийняла правильне рішення відімкнути ці організації", — сказала Манделкер. Вона підтвердила, що цетральний банк входив у перелік.

Заступник голови американського Мінфіну підкреслила, що Вашингтон жорстко втілюватиме свої санкції проти Ірану і вживе щодо цієї країни додаткових заходів, спрямованих на здійснення тиску. Манделкер також уточнила, що її не турбує ініціатива Європейського Союзу про створення спеціального механізму зовнішньоторговельних розрахунків з Тегераном в обхід американських санкцій.

"Ми суворо дотримуватимемося наших санкцій, і це повідомлення, яке ми надсилаємо голосно та чітко по всій Європі до приватного сектора. Якщо є ті, хто вирішить не дотримуватися їх, вони будуть бачити дії від нас", - наголосила вона.

Читайте також: Президент Ірану заявляє, що санкції Вашингтона не вплинули на їхню економіку

Нагадаємо, 5 листопада Адміністрація президента США Дональда Трампа відновила всі санкції проти Ірану, які були зняті в рамках угоди 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-