У Британії засудили пару ультраправих, які назвали дитину на честь Гітлера

У Британії засудили пару ультраправих, які назвали дитину на честь Гітлера

Укрінформ
У Великій Британії пару ультраправих, які назвали свою дитину на честь Адольфа Гітлера, засудили за участь в неофашистському Русі національної дії.

Про це повідомляє Reuters.

"Пара, яка назвала свою дитину на честь Адольфа Гітлера, була засуджена у Великій Британії в понеділок за участь в забороненій ультраправій групі Рух національної дії", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У ФРН звільнили чиновника, який висловив підтримку Гітлерові

Адама Томаса і Клодію Пататас, які дали своїй дитині друге ім'я «Адольф», щоб висловити своє захоплення лідером Третього Рейху, було обвинувачено у членстві в ультраправій організації, забороненій британським урядом після того, як учасники групи схвалили вбивство депутата від Лейбористської партії Джо Кокса одержимим нацистом-одинаком в 2016 році.

«Після того, як Національну дію було заборонено, вона пішла у підпілля і змінила свою назву, але не зникла", - зазначила Деб Уолш з королівської прокурорської служби.

Читайте також: Президент Німеччини вибачився за злочини нацистів у Греції

За словами Уолш, члени організації продовжували просувати свій расистський неонацистський світогляд, контактували між собою за допомогою зашифрованих додатків для обміну повідомленнями, а також організовували загальні збори.

Як зазначає видання, Рух національної дії - перша ультраправа організація, яку заборонили у Британії за останні десятиліття. Останнім часом у більшій частині Європи ультраправі партії набрали впливу, але у Британії вони залишаються на межі політичного життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-