Протистояння з терористами у Афганістані: десятки людей загинули

Протистояння з терористами у Афганістані: десятки людей загинули

Укрінформ
Десятки людей загинули внаслідок низки нападів терористів у Афганістані, зокрема - вибуху смертника в Кабулі.

Про це передає "Радіо Свобода".

"Вибух був спрямований на акцію протесту, яку влаштували представники етнічної меншини хазарейців. Учасники акції, протестували через нездатність уряду захистити хазарейську меншину (переважно шиїтську) від нападів «Талібану». Внаслідок вибуху в центрі столиці загинули як мінімум шестеро людей, 20 отримали поранення", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Афганістані бойовики атакували військову базу, є загиблі

Речник міністерства внутрішніх справ Афганістану Наджиб Данеш сказав, що серед загиблих – цивільні і представники служб безпеки, відряджені до місця події для забезпечення порядку.

Відповідальність за теракт взяла на себе екстремістська організація «Ісламська держава».

Читайте також: В Афганістані через атаки талібів загинули майже два десятки силовиків

Тим часом в центральній провінції Газні посилилися бої між урядовими військами та лояльними до них місцевими ополченцями і бойовиками «Талібану». За повідомленнями місцевої влади, 25 співробітників афганських безпекових служб загинули 12 листопада в здебільшого хазарейських районах Газні, Малістані і Джагорі.

Нагадаємо: за даними управління спеціального генерального інспектора США у справі відбудови Афганістану, рух «Талібан» станом на літо цього року контролював 49 із 407 адміністративних районів, що складає близько 18% території країни. Ще 132 райони не контролює ніхто - ні таліби, ні місцевий уряд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-