Анкарі не сподобалась заява МЗС Франції про

Анкарі не сподобалась заява МЗС Франції про "політичну гру" Ердогана

Укрінформ
У Туреччині розкритикували заяву глави МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан про те, що Анкара не передавала Парижу стенограму аудіозаписів у справі вбивства Джамаля Хашоггі, а заява про це президента Ердогана є "політичною грою".

Про це заявив керівник управління зі зв’язків Президента Туреччини Фахреттін Алтун, повідомляє CNN.

"Твердження глави МЗС Франції про те, що президент Туреччини "грає в політичні ігри", є неприпустимими. Не можна забувати, що якби не рішучі дії Туреччини, то вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашоггі було б приховано", - сказав Алтун.

За його словами, глава МЗС Франції не в курсі того, що інформація була передана розвідслужбам.

"24 жовтня стенограма аудіозаписів у справі вбивства Хашоггі була передана представнику розвідслужбам Франції. Якщо інстанції у Франції не діляться між собою інформацією, то це проблема Парижа, а не Анкари", - вказав представник адміністрації президента Туреччини.

Алтун також закликав всі країни, в т.ч. Францію, сприяти розслідуванню вбивства Хашоггі.

Читайте також: Туреччина передала аудіозаписи у справі Хашоггі

Як відомо, раніше Ердоган заявляв, що Туреччина передала аудіозаписи, пов'язані з вбивством саудівського журналіста Джамаля Хашоггі, Саудівській Аравії, США, Німеччині, Франції та Великій Британії.

Для обговорення розслідування вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі сьогодні Саудівську Аравію відвідав міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Хант.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-