Австралія засудила розпуск парламенту на Шрі-Ланці

Австралія засудила розпуск парламенту на Шрі-Ланці

Укрінформ
Федеральний уряд Австралії висловив “стурбованість і розчарування” рішенням президента Шрі-Ланки Маїтріпали Сірісени про розпуск національного парламенту.

Про це повідомляє інформаційний веб-ресурс news.com.

“Як давній друг, ми вважаємо, що ця акція підриває тривалу демократичну традицію Шрі-Ланки та становить ризик для її стабільності та процвітання”, - сказала міністр закордонних справ Австралії Маріс Пейн.

На її думку, дії президента Шрі-Ланки щодо розпуску парламенту та заклик до проведення нових виборів в умовах поглибленої політичної кризи лише погіршать ситуацію.

Шрі-Ланка перебуває в політичній кризі з 26 жовтня, коли президент Маїтріпала Сірісена звільнив свого прем’єр-міністра Раніла Вікрамасінгхе, якого замінив його попередником Махіндою Раджапаксе.

Читайте також: Президент Шрі-Ланки розпустив парламент

Вікрамасінгхе наполягав на неконституційності свого звільнення і вимагав скликання парламенту, щоб довести, що він має підтримку серед його членів.

Натомість президент Сірісена оголосив про розпуск парламенту, призначив нові вибори на 5 січня, і підкреслив, що новий парламент буде скликано 17 січня.

Фото: ALAMY

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-