Глава МЗС Британії їде до Ер-Ріяда обговорити справу Хашоггі

Глава МЗС Британії їде до Ер-Ріяда обговорити справу Хашоггі

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Хант у понеділок відвідає Саудівську Аравію для обговорення розслідування вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це повідомляє AFP.

«Міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Хант відвідає Саудівську Аравію в понеділок», - йдеться у повідомленні.

Там він зустрінеться з шейхом і наслідним принцом Саудівської Аравії, а також міністром закордонних справ країни Аделем аль-Джубейром.

Британський міністр вважає неприйнятним те, що всі обставини вбивства журналіста Джамаля Хашоггі в стамбульському консульстві Саудівської Аравії на початку жовтня залишаються неясними.

«Ми закликаємо саудівську владу повністю співпрацювати з турецьким розслідуванням його смерті, щоб ми забезпечили справедливість для його сім'ї та світу, який спостерігає», - сказав глава МЗС.

Також під час свого короткого візиту в Персидську затоку Хант зустрінеться з наслідним принцом Абу-Дабі шейхом Мохамедом бін Заєдом Аль-Нахяном, віце-президентом Ємену Алі Мохсеном Аль-Ахмаром і міністром закордонних справ Ємену Халедом аль-Ямані, оскільки Британія шукає підтримки серед регіональних партнерів для нових дій з питань мирних переговорів в Ємені.

Читайте також: ЗМІ дізналися про останні слова Хашоггі

Як повідомляв Укрінформ, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі, пропав в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що його вбили, тільки після 20 жовтня.

1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищено в кислоті, проте офіційно цю інформацію не підтвердили. 

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі було знайдено сліди плавикової кислоти та інших хімікатів.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-