Євросоюз і США спільно боротимуться з фейками і  хакерськими атаками на виборах

Євросоюз і США спільно боротимуться з фейками і хакерськими атаками на виборах

Укрінформ
Виборчі системи, побудовані на принципах демократичного суспільства, постають нині перед безпрецедентними викликами, що потребує скоординованої протидії з боку демократичних країн доброї волі.

Такий висновок міститься в спільній декларації ЄС і США, яку було прийнято за підсумками зустрічі на рівні міністрів внутрішніх справ та юстиції у Вашингтоні.

Документ оприлюднено на офіційному сайті Ради ЄС.

"Сполучені Штати та Європейський Союз визнають, що електоральні системи у демократичних державах постають перед безпрецедентними викликами, що потребує інноваційних та всеохоплюючих рішень, як і співпраці та обміну кращим досвідом між країнами доброї волі", - йдеться у документі.

Учасники зустрічі поінформували одне одного про зусилля, які здійснюються для підвищення стійкості виборчих систем від стороннього втручання. Вони погодилися встановити постійний двосторонній діалог у цій сфері, який дозволить на експертному рівні обмінюватися інформацією щодо спроб стороннього втручання в виборчий процес, включаючи кампанії дезінформації і втручання в електронні комунікаційні системи. Правила для такого обміну інформацією мають бути підготовлені до розгляду на наступній зустрічі міністрів внутрішніх справ і юстиції ЄС і США, яку заплановано на 2019 рік.

Читайте також: Українські ЗМІ мають бути готові до втручання Росії у вибори - експерт

США і ЄС наголосили також на пріоритетності поєднання зусиль у боротьбі проти кіберзлочинності та зміцнення безпеки у цій галузі.

"Сторони визнали необхідність розбудови глобального, стабільного та безпечного кібернетичного простору для підтримки економічного та соціального розвитку, і в цьому контексті підтвердили важливість спільної роботи правоохоронців США і ЄС з протидії, виявлення та запобігання кібернетичної злочинності", - йдеться у спільній Декларації.

При цьому сторони наголосили, що ці зусилля будуть здійснюватися з повагою до принципів індивідуальних прав людини та громадянських свобод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-