У Євросоюзі підозрюють фальсифікації у розслідуванні щодо зятя Орбана

У Євросоюзі підозрюють фальсифікації у розслідуванні щодо зятя Орбана

Укрінформ
Рішення поліції Угорщини припинити розслідування корупційної справи щодо зятя прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана посилює сумніви щодо незалежності угорських правоохоронних органів.

Про це голова комітету з бюджетного контролю у Європарламенті Інгеборг Грессле написала у своєму Twitter.

«Результат розслідування угорської влади у справі #ELIOS дивний. Звіт OLAF (Європейське управління з питань запобігання зловживанням та шахрайству) містить серйозні докази про фальсифікування справи. @ EP_BudgControl (комітет Європейського парламенту з бюджетного контролю) доведеться проаналізувати результати цього розслідування разом з DG REGI (комітет Регіонального розвитку Європарламенту)», - написала Грессле. Як повідомлялося, Європейське управління з питань запобігання зловживанням та шахрайству (OLAF) у січні цього року виявило "серйозні невідповідності" та "конфлікт інтересів" у проекті, за яким на кошти ЄС мали оновити вуличне освітлення в Угорщині.

Читайте також: Орбан обурився обговоренням санкцій проти Будапешта у Європарламенті

За даними OLAF, компанія, що опікувалась проектом, половина якої належить зятеві прем’єра Орбана Іштвану Тіборцу, з 2011 до 2015 року привласнила мільйони євро субсидій ЄС. На підставі цих даних розпочалося розслідування. У листопаді в поліції заявили, що розслідування припинено за відсутністю складу злочину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-