Фінляндія затвердила пріоритети головування у Раді Європи

Фінляндія затвердила пріоритети головування у Раді Європи

Укрінформ
Фінляндія затвердила програму та пріоритети головування у Комітеті міністрів Ради Європи. 

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі, головування Фінляндії у Комітеті міністрів РЄ упродовж подальших шести місяців розпочнеться 21 листопада.

"Головною метою програми з гаслом "Сутність Європи" є подальше зміцнення надзвичайно важливої діяльності Ради Європи з утвердження прав людини, демократії та верховенства права", - йдеться у програмі головування, яка є в розпорядженні Укрінформу.

Програма визначає три пріоритети.

Ідеться про зміцнення системи прав людини та верховенства права в Європі. Серед особливостей тут відзначається необхідність забезпечення прав людини в умовах розвитку технологій штучного інтелекту (artificial intelligence).

Головування також зосередиться на підтримці рівності та прав жінок. У цьому аспекті Фінляндія наголошує, окрім іншого, на захисті прав жінок ромської національності.

Третім пріоритетом є відкритість та всеосяжне залучення із фокусом на молодих людях та запобіганні радикалізму.

Фінське головування відбуватиметься за складних політичних та економічних обставин. Адже перша половина наступного року стане вирішальною щодо можливого виключення Росії зі складу Ради Європи або позбавлення країни репрезентаційних прав; продовження санкцій проти російської делегації у ПАРЄ. На РЄ також очікують подальші економічні труднощі у новому бюджетному році через несплату Росією своєї частки внесків.

У цей період мають відбутися вибори нового генерального секретаря організації. Дедлайн висунення кандидатур завершується 10 січня 2019 року.

Окрім цього, на сьогодні та найближчу перспективу постало питання реформування Ради Європи з метою забезпечення ефективності функціонування організації та належного захисту прав людини.

Головування до Фінляндії перейде від Хорватії; у травні 2019 року його продовжить Франція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-