У Данії арештували трьох іранців, які хвалили терористів

У Данії арештували трьох іранців, які хвалили терористів

Укрінформ
У Данії заарештували трьох членів іранської опозиційної групи за те, що вони похвалили винуватців теракту в Ірані 22 вересня, у якому загинули 25 людей.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на місцеву поліцію.

«Трьох представників іранської опозиційної групи заарештували в середу за підозрою у схваленні дій тих, хто стоїть за терактом в Ірані 22 вересня, в результаті якого загинуло щонайменше 25 людей», - сказав речник данської поліції Бйорке К’єркегор.

У поліції заявили, що всі троє є членами Арабського руху боротьби за визволення Ахваза, який Тегеран звинуватив у смертельній атаці в іранському місті Ахваз. Однак сам рух засудив насильство та заявив, що не причетний до теракту.

Читайте також: В Іраку знайшли масові поховання понад 200 жертв ІДІЛ

Наприкінці жовтня данська розвідка заявила, що Іранська розвідувальна служба планувала здійснити політичне вбивство в Данії, планувався напад на лідера данської філії Арабського руху боротьби за визволення Ахваза.

Іран категорично спростовував ці звинувачення, назвавши їх ізраїльською змовою з метою завдати шкоди відносинам Тегерана з Європейським Союзом.

Як повідомлялося, МЗС Ірану викликав послів Великої Британії, Данії та Нідерландів після теракту на військовому параді, звинувачуючи європейські країни у тому, що вони захищають групи, опозиційні іранському режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-