Парубій: Дипломатія для Путіна — заохочення до агресії

Парубій: Дипломатія для Путіна — заохочення до агресії

Укрінформ
Якби світ жорсткіше відреагував на вторгнення у серпні 2008 року Російської Федерації у Грузію, то Україна б зараз не потерпала від агресії “сусіда”.

Таку думку Голова Верховної Ради України Андрій Парубій висловив на конференції “Уроки гібридного десятиліття: що треба знати для успішного руху вперед”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Коли російські танки увійшли у Грузію, багато хто говорив про те, що це просто конфлікт між Грузією і Росією. Я вважаю, світ тоді не дав належну і адекватну відповідь на той виклик, що постав перед Грузією. Я глибоко переконаний, що якби тоді світ зайняв більш жорстку позицію, ми не мали б і агресії проти України”, — сказав Парубій.

Читайте також: Україна представила свій погляд на прикордонну безпеку в Чорному морі

На його думку, для президента РФ Путіна будь-яка дипломатія є заохоченням до ще активніших агресивних дій, тому нині склалася така ситуація. “Ми створили міжпарламентську асамблею Україна-Грузія-Молдова для того, щоб показати всьому світу, що російські окупаційні війська стоять як у Молдові, як у Грузії, так і в Україні. Продемонструвати глобальність цієї загрози для всього світу. Наші сусіди з Польщі, Литви, як ніхто, розуміють, якщо Путіна не зупинити тут, завтра його “зелені чоловічки” можуть з’явитися в інших країнах, які межують з Росією”, — сказав Голова ВР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-