Стало відомо, хто очолить Конгрес місцевих і регіональних влад РЄ

Стало відомо, хто очолить Конгрес місцевих і регіональних влад РЄ

Укрінформ
Шведського політика Андерса Кнапе обрали новим президентом Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи.

Вибори пройшли у рамках проведення 6-8 листопада у Страсбурзі 35-ї сесії Конгресу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Наш Конгрес є політичним органом, завданням якого є захист місцевої демократії. Ми представляємо не уряди, а саме громадян наших міст і регіонів», - наголосив новий президент.

Серед ключових пріоритетів діяльності Конгресу він відзначив залучення молоді до політичного життя, боротьбу з корупцією та виклики й загрози, перед якими стоять обранці на місцях.

Кнапе виконуватиме обов’язки президента Конгресу упродовж двох років.

Водночас українські представники за результатами проведених виборів на інші посади посилили присутність у Конгресі. Зокрема, Юлія Світлична (голова Харківської ОДА) переобрана на посаду віце-президента Палати регіонів; Світлана Богатирчук-Кривко (заступник голови Рівненської ОДА) обрана головою політичної групи консерваторів та реформаторів (представник України вперше очолив політичну групу у Конгресі); Катерина Марченко (депутат Бердянської міської ради) обрана до складу бюро політичної групи соціалістів.

Читайте також: Макрон виступив за створення армії Євросоюзу, незалежної від США

«Таким чином, відповідно до регламенту, два представники від України братимуть участь у роботі Бюро Конгресу, один з яких - віце-президент Палати регіонів - у статусі члена Бюро має право голосу. Посилення представленості у Бюро та керівних органах політичних груп надасть додаткові можливості для забезпечення та просування державних інтересів у Конгресі», - наголосили у Постійному представництві України при Раді Європи.

Конгрес місцевих та регіональних влад РЄ є консультативним органом у складі представників органів місцевого самоврядування держав-членів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-