ОБСЄ закликає Росію звільнити журналіста, якого більше року тримають за гратами

ОБСЄ закликає Росію звільнити журналіста, якого більше року тримають за гратами

Укрінформ
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір висловив занепокоєння з приводу утримування в СІЗО в Калінінграді вже понад рік журналіста Ігоря Руднікова та закликав російську владу до його звільнення.

Відповідна заява Дезіра опублікована на сайті ОБСЄ.

"Арешт Ігоря Рудінкова тривалістю більше року і повторне продовження його затримання хвилює та викликає серйозне занепокоєння. Я закликаю російську владу звільнити журналіста та дозволити йому продовжити його важливу журналістську роботу без необгрунтованого втручання", - заявив Дезір.

Читайте також: Безкарними залишаються 85% вбивств журналістів у регіоні ОБСЄ — Дезір

В офісі представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ нагадали, що редактор та засновник калінінградської газети "Нові колеса" Ігор Рудніков був затриманий 1 листопада 2017 року представниками ФСБ за обвинуваченням у вимаганні грошей у високопоставленого чиновника правоохоронного органу Калінінграда. Його термін затримання неодноразово продовжувався і в останній раз був продовжений до кінця березня 2019 року. Ігор Рудніков та "Нові колеса" відомі "розслідувальною журналістикою, особливо що стосується діяльності місцевої влади", додали в офісі Дезіра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-