У РФ родичі

У РФ родичі "радника президента по ракетах" освоюють мільярди — НГ

Розслідування
Укрінформ
Закупівлями для великої російської держкорпорації "Тактичне ракетне озброєння" (КТРО), яка бере участь у виробництві ядерних ракет, займається приватна фірма, пов'язана з донькою директора КТРО Бориса Обносова, 29-річною Ольгою Зоріковою.

Про це пише "Новая газета" у своєму розслідуванні.

"Родичі "головного радника президента по ракетах" (Бориса Обносова - ред.) освоюють бюджетні мільярди корпорації, яка створює нове стратегічне озброєння", - йдеться в анонсі розслідування.

За інформацією видання, доньці Бориса Обносова Ользі належить 20% великої російської ракетної корпорації. Ця корпорація "Тактичне ракетне озброєння" була заснована у 2002 році на базі підприємства "Зірка-Стріла" у місті Корольов Московської області. Корпорація займається розробкою та виробництвом гіперзвукових систем озброєння, комплексів стратегічної і тактичної авіаційної високоточної зброї класу "повітря-земля", "повітря-повітря" та уніфікованих систем морського озброєння для Міністерства оборони Росії.

До складу КТРО входять більше трьох десятків провідних підприємств оборонно-промислового комплексу Росії. Протягом багатьох років корпорація входить до сотні найбільших світових виробників продукції військового призначення.

Читайте також: Дерипаска "сховав" будівельний бізнес у зятя глави Росгвардії

За даними видання, "загадкова дівчина Ольга", її партнери і компанії, що їм належать, не лише взяли під контроль всі закупівлі корпорації, але поступово купляють пакети акцій найважливіших підприємств, які входять до КТРО. Дівчину-візажиста, її партнерів і їхні фірми пов'язує одна людина, яку називають "головним радником президента Росії по ракетах". Офіційно він - директор Корпорації "Тактичне ракетне озброєння". Його родичі мають мільярди рублів (сотні мільйонів доларів), які Росія виділяє на виробництво новітньої високоточної зброї.

Ользі Зоріковій 29 років. А у 2012-му, коли Обносов своїм наказом надав корольовській "Зірці" право проводити всі конкурси для КТРО, їй було 23 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-