Європарламент - за вступ Румунії та Болгарії до Шенгену

Європарламент - за вступ Румунії та Болгарії до Шенгену

Укрінформ
Депутати Європейського парламенту наполягають на ухваленні рішення про приєднання Румунії та Болгарії до Шенгенського безвізового простору.

Про це йдеться в оприлюдненому комюніке Комітету Європарламенту з громадянских свобод, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Комітет з громадянских свобод вважає, що Болгарія і Румунія повинні стати повноправними членами Шенгенського безвізового простору, відхиляючи перспективи часткового приєднання цих країн до Шенгену. Поетапне приєднання Болгарії та Румунії до Шенгену необгрунтоване і може створити небезпечний прецедент для Євросоюзу", - заявив у зв'язку з цим болгарський депутат Європарламенту від групи соціалістів Сергій Станішев.

Читайте також: Юнкер сказав, від чого залежатиме вступ Румунії до Шенгену

Як наголошується у комюніке, у грудні цього року Європарламент обговорить на одному із засідань питання приєднання Румунії та Болгарії до Шенгену. Підкреслюється також, що зволікання з вирішенням цього питання підриває довіру громадян до інститутів Європейського Союзу.

Раніше європейські політики заявляли, що Румунія і Болгарія готові до часткового (спочатку морського і повітряного кордонів, а потім і наземного) приєднання до Шенгенського простору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-