Газпром збільшить поставки газу до Австрії ще на 1 млрд кубометрів

Газпром збільшить поставки газу до Австрії ще на 1 млрд кубометрів

Укрінформ
Російський газовий монополіст "Газпром" і австрійська нафтогазова компанія OMV підписали доповнення до контракту на постачання газу в Австрію, передбачає збільшення обсягу постачань газу до цієї країни.

Документ був підписаний в ході робочої зустрічі голови правління "Газпрому" Олексія Міллера і голови правління OMV AG Райнера Зеле в Санкт-Петербурзі, повідомляє сайт "Газпрому".

"У рамках зустрічі було підписано Доповнення до контракту на поставки газу до Австрії. Документ передбачає збільшення обсягу постачань газу в Австрію понад контрактної кількості на 1 млрд куб. м на рік на весь термін дії контракту", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Коболєв про борг Газпрому: "Накапало" більш як $100 мільйонів відсотків

Угода передбачає збільшення обсягу постачань газу в Австрію на 1 млрд куб. м на рік вище кількості, обумовленого в контракті на весь термін його дії.

"Експорт "Газпрому“ в Австрії упродовж декількох років ставить нові і нові рекорди. І за десять місяців 2018 року поставки в республіку вже на третину перевищили обсяг за аналогічний період 2017 року, склавши 8,8 млрд куб. м." - заявив Міллер.

Читайте також: Польська PGNiG не буде продовжувати контракт з Газпромом

У свою чергу Зеле зазначив, що європейський попит на газ зростатиме в результаті того, що газові електростанції ефективно замінюють вугілля, а Європа стикається зі зниженням власного видобутку.

Як повідомляють російські ЗМІ, початковий обсяг річних поставок (142 млн куб. м) в Австрію за 50 років збільшився більш ніж в 64 рази. Всього в Австрію з 1968 року було поставлено понад 218 млрд куб. м газу. У 2017 році "Газпром" встановив історичний рекорд за обсягом експорту в Австрію - 9,1 млрд куб. м газу, що на 50,3% (3 млрд куб. м) перевищує показник 2016 року (6,1 млрд куб. м) і на 33,7% (2,3 млрд куб. м) - обсяг поставок у 2005 році, коли був досягнутий попередній рекорд (6,8 млрд куб. м).

Нагадаємо: раніше польська PGNiG подала на Єврокомісію до суду через угоду з Газпромом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-