Трюдо та Мей вимагають прозорості у справі Хашоггі

Трюдо та Мей вимагають прозорості у справі Хашоггі

Укрінформ
Прем’єр-міністри Канади Джастін Трюдо та Великобританії Тереза Мей обговорили важливість притягнення до відповідальності виконавців убивства Джамаля Хашоггі.

Про це після їх телефонної розмови повідомили у офісі глави уряду Канади.

“Лідери обговорили потребу забезпечити прозорість та відповідальність у справі вбивства Джамаля Хашоггі в консульстві Саудівської Аравії. Співрозмовники також наголосили на важливості підтримки свободи слова”, - розповіли у Трюдо.

Читайте також: Сини Хашоггі вимагають від саудівської влади повернути їм тіло батька

Мей та Трюдо також поговорили про саміт G20 у Буенос-Айресі, “наголосивши на важливості заснованої на правилах міжнародної торговельної системи”.

“Окрім цього, прем’єр-міністри Трюдо та Мей обговорили стан перемовин про вихід Об’єднаного королівства зі складу ЄС. Прем’єр-міністр Трюдо повторив свою відданість забезпеченню безпроблемного підтримання двосторонніх відносин між державами, особливо у аспекті вільної торгівлі, після виходу Великобританії із ЄС”, - підсумували у відомстві.

Читайте також: Канада вимагатиме покарання для порушників прав журналістів

Як повідомлялося, саудівський журналіст Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після того, як зайшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі.

Слідчі встановили, що журналіст був убитий, а його тіло розчленоване і вивезене з диппредставництва. 23 жовтня ЗМІ з посиланням на заяву глави турецької партії «Ватан» Догу Перинчека повідомили, що фрагменти тіла Хашоггі знайшли в колодязі на території генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі.

Читайте також: Вбивство Хашоггі: саудити відрядили токсиколога та хіміка для знищення доказів

1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищене в кислоті, проте офіційно цю інформацію не підтвердили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-