Нова Каледонія залишилася заморською територією Франції

Нова Каледонія залишилася заморською територією Франції

Укрінформ
Заморська територія Франції Нова Каледонія, що є архіпелагом у Тихому океані, залишається адміністративно та політично підконтрольною Парижу.

Про це свідчать результати референдуму про незалежність Нової Каледонії, який відбувся напередодні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

За остаточними даним, 56,4% учасників волевиявлення проголосували проти незалежності від Франції. При цьому явка становила 80,6%.

Слід зазначити, що фінальний результат волевиявлення «проти» незалежності виявився меншим, ніж прогнозувалося за соціологічними дослідженнями, які показували 63-75%.

Як повідомляв Укрінформ, ініціаторами незалежності від Парижа виступають активісти корінного народу Нової Каледонії – канаки, зокрема представники Соціалістичного національного руху за визволення (FLNKS). Натомість вони перебувають у меншості, порівняно із громадянами французького походження.

Читайте також: Нова Каледонія може вийти зі складу Франції

За законодавством Франції та Нової Каледонії, до 2022 року на заморський території ще можна буде провести два референдуми щодо незалежності.

Острівна Нова Каледонія була анексована Францією у 1853 році.

Відтоді заморська територія залежить від Парижа у сферах зовнішньої політики, безпеки та економіки. Франція щорічно вкладає у соціально-економічну інфраструктуру цієї заморської території близько 1,3 млрд євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-