Отруєння Скрипалів: У Солсбері знову відкриється ресторан, де знайшли слідим

Отруєння Скрипалів: У Солсбері знову відкриється ресторан, де знайшли слідим "Новічка"

Укрінформ
Ресторан Zizzi у Солсбері знову відкриє двері через вісім місяців після отруєння нервово-паралітичною речовиною "Новічок" екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Про це повідомляє Sky News.

"Ресторан Zizzi у Солсбері знову відкриє двері через вісім місяців після отруєння Сергія та Юлії Скрипаль в місті", — йдеться у повідомленні.

Як повідомляє Sky News, ресторан, що знаходиться в центрі міста, був вимушений зачинити двері у березні після того, як у ньому знайшли сліди нервово-паралітичної речовини "Новічок", якою отруїли Скрипалів.

Заклад відкриється 6 листопада, а в день відкриття ресторан дозволить клієнтам платити скільки вони забажаються, адже вся виручка за вівторок піде на благодійність.

За словами операційного директора Zizzi Філа Бойда, таким чином заклад хоче підтримати місцеву громаду після кількох складних місяців.

Як повідомлялося, колишній офіцер ГРУ Сергій Скрипаль та його дочка Юлія у березні були знайдені непритомними в британському Солсбері і потрапили в лікарню з отруєнням невідомою речовиною, яку ідентифікували як "Новічок".

В Організації заборони хімічної зброї дійшли висновку, що влада Великої Британії правильно ідентифікувала речовину, якою було отруєно Скрипалів, і підтвердили російське походження "Новічка".

Читайте також: Отруєння Скрипалів: до 6 листопада стане відомо, чи будуть нові санкції США проти РФ

5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена двох росіян, підозрюваних у спробі замаху на Скрипалів. Британська розвідка з'ясувала, що підозрювані — "Олександр Петров" (справжнє ім'я — Александр Мішкін) і "Руслан Боширов" (справжнє ім'я — Анатолій Чепіга) (дані паспортів, з якими вони прибули до Лондона) — офіцери ГРУ.

Фото: Sky News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-