Перша частина каравану мігрантів вже у Мехіко

Перша частина каравану мігрантів вже у Мехіко

Укрінформ
Перша частина каравану мігрантів прибула до столиці Мексики та розмістилася на місцевому стадіоні.

Про це повідомляє агентство Reuters.

"Більше тисячі жителів Центральної Америки, багато з яких втікають від бандитських розбірок та фінансових труднощів у своїх країнах, розмістилися на стадіоні, де міська влада влаштувала медпункти та пункти харчування", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, до найближчого пункту перетину кордону США в Техасі залишається близько 805 кілометрів.

Ще кілька тисяч осіб перебувають південніше і продовжують свій шлях на північ з надією отримати притулок у США.

Читайте також: Швейцарія скасовує обмеження на працевлаштування румунів

У свою чергу президент Мексики Енріке Пенья Ньєто запропонував мігрантам допомогу в обмін на те, що вони зупиняться і не намагатимуться дістатися американського кордону. Зокрема, ті, хто залишиться у південних мексиканських штатах Ч'япас і Оахака та подасть заявку на дозвіл на проживання або притулок, зможуть отримати роботу, медичну допомогу та відправити дітей до шкіл.

В уряді Мексики зазначили, що розглядають майже 2800 заявок на притулок і що країна вже депортувала 1100 мігрантів з Центральної Америки.

Як повідомляв Укрінформ, кілька маршів мігрантів прямують зараз через Мексику до південного кордону Сполучених Штатів. Президент США Дональд Трамп розпорядився розгорнути на кордоні багатотисячний контингент військових на додаток до Прикордонної служби, Митно-імміграційної поліції, Національної гвардії та інших структур на кордоні США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-