ООН доправила гуманітарну допомогу до табору

ООН доправила гуманітарну допомогу до табору "Рукбан" у Сирії

Укрінформ
До табору біженців "Рукбан", розташованого на півдні Сирії біля кордону з Йорданією, прибув перший з січня гуманітарний конвой ООН.

Про це повідомляє DW.

"Допомогу одержать близько 50 тисяч людей, які мешкають у таборі", - зазначають в ООН.

Як повідомляється, люди отримують харчові продукти, медикаменти, предмети першої необхідності. 

"Ми також проводимо кампанію з вакцинації для захисту 10 тисяч дітей від кору, поліомієліту та інших смертельно небезпечних хвороб", - повідомив координатор ООН в Сирії Алі Аль-Заатарі.

За інформацією Сирійського Червоного Півмісяця, понад 70 вантажівок привезли 10 тисяч харчових посилок та мішків з борошном. Також гуманітарна допомога включає одяг для 18 тисяч дітей і набори для 1200 новонароджених.

Читайте також: У Сирії підірвали штаб російських військ, є загиблі — ЗМІ

Востаннє ООН та Сирійський Червоний Півмісяць змогли доправити до табору гуманітарну допомогу в січні. Відтоді умови у таборі погіршилися, там не вистачає харчів і медикаментів. Гуманітарний конвой мав бути направлений в табір ще минулого тижня після того, як уряд у Дамаску дав на це дозвіл. Однак тоді відправлення допомоги було зірвано через загрозу нападу в цій зоні.

Сирійський табір "Рукбан" розташований поблизу американської військової бази Танф. Загалом тут перебувають близько 50 тисяч людей. Йорданія закрила кордон із Сирією торік і оголосила цей район військовою зоною після нападу на прикордонників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-