Канада вимагатиме покарання для порушників прав журналістів

Канада вимагатиме покарання для порушників прав журналістів

Укрінформ
Канада завжди підтримуватиме притягнення до відповідальності усіх порушників прав журналістів.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд з нагоди Міжнародного дня припинення безкарності за злочини проти журналістів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Журналісти повинні мати змогу вільно та незалежно повідомляти про факти. Канада завжди вимагатиме, аби ті, хто переслідували, нападали та вбивали журналістів, постали перед правосуддям за свої дії, а їх жертви мали належну підтримку”, - сказала Фріланд. 

Вона наголосила, що лише цього року десятки журналістів по всьому світу були вбиті. “Нещодавна гучна справа Джамаля Хашоггі, вірогідно, найбільш відомий приклад, але кожна із цих смертей однаково трагічна”, - зазначила міністр.

Як відомо, Міжнародний день припинення безкарності за злочини проти журналістів відзначається щорічно 2 листопада за ініціативою ООН. Дата була обрана в пам’ять про двох французьких журналістів, убитих у Малі 2 листопада 2013 року.

Читайте також: Нетаньягу: Смерть Хашоггі жахлива, але боротьба проти Ірану - пріоритет

За даними ООН, за останні 12 років 1010 журналістів були вбиті, висвітлюючи події та доносячи інформацію до суспільства. І як правило, у дев’яти з десяти випадків убивці залишаються безкарними. Безкарність призводить до ще більшого числа вбивств і зазвичай стає симптомом загострення конфлікту і розпаду законодавства і правосуддя.

В Україні за роки незалежності було вбито понад 70 журналістів. Здебільшого суспільство і по сьогодні не знає прізвищ убивць, не кажучи вже про імена замовників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-