Канадську поліцію ошукали більш як на 100 тисяч доларів

Канадську поліцію ошукали більш як на 100 тисяч доларів

Укрінформ
 Підробивши службову кредитну картку, анонімні зловмисники змогли вкрасти у Королівської канадської кінної поліції 104 тисяч доларів.

 Про це пише канадський суспільний мовник CBC News.

“Десь улітку 2016 року одна з кредитних карток, яку Королівська канадська кінна поліція використовує для придбання пального, була клонована. З часом ми провели аудит картки, зрозуміли, що її було підроблено та почали розслідування”, - сказала Каміль Хейбел, речниця департаменту Королівської канадської кінної поліції у Квебеці

Зазначається, що зловмисники багато разів використовували підробну картку переважно для придбання пального поблизу Монреаля.

“Кредитна компанія, яка випустила картку, повернула 14555 дол - суму, яку поліцейські змогли виявити протягом визначеного угодою періоду. Правоохоронці сподіваються повенути ще 9930 дол. Однак, решту 80070 дол, вірогідно, відшкодувати не вдасться”, -  йдеться у матеріалі.

У поліції відзначили, що скомпрометована картка не використовувала технології чіпу, що суттєво полегшило роботу зловмисникам.

Читайте також: Канада на третину збільшить кількість депортацій - ЗМІ

Хейбел запевнила, що поліція вже змінила правила використання карток, аби не допустити повторного використання цієї злочинної схеми. “Ми переглянули нашу систему аудиту й дані, на які дивимося кожного місяця, тож тепер ми проводимо аудит частіше та інакше. Окрім цього, ми працюємо із компанією, яка випускає картки, аби зрозуміти, чи є способи швидшого виявлення злочинних транзакцій”, - сказала вона.

Офіцер додала, що крадіжку вчинила організована злочинна група і поліція Квебеку може виявитися не єдиною її жертвою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-