Берлін підтримує міграційну угоду ООН

Берлін підтримує міграційну угоду ООН

Укрінформ
Німецький уряд підтримує Всесвітній пакт ООН відносно міграції.

Про це говорили в п'ятницю на брифінгу у Берліні представники федерального уряду і МЗС ФРН, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 «Для нас важливо, щоб наші послання були вірно сприйняті. Йдеться про те, щоб врегулювати і контролювати міграцію по всьому світу: нелегальну - скоротити, а легальну - зміцнити. Пакт служить саме цим цілям", - заявила представник уряду ФРН Ульріке Деммер. 

Її колега з МЗС Райнер Бреуль зі свого боку зазначив, що зовнішньополітичне відомство бачить своїм завданням представити громадськості об'єктивну інформацію. За його словами, поширені побоювання і страхи не мають під собою підстав.

 На питання, чи не обмежує угода ООН суверенітет країн-підписантів, Бреуль відповів: «Ні». Документ не накладає юридичних зобов'язань, він лише формулює цілі, а як вони будуть реалізовуватися, особливо в тому, що стосується боротьби з нелегальною міграцією і створення умов для легальної міграції, для країн-членів залишається відкритим; критерії і обмеження для в'їжджаючих іноземців залишаються суверенними рішеннями країн,  підкреслив дипломат.

Представник МЗС додав, що навіть якщо деякі країни не хочуть наслідувати цю лінію, все одно залишаються більше 180 країн по всьому світу, які цей пакт підтримують, абсолютна більшість міжнародного співтовариства.

Християнсько-демократичний союз також розкритикував «неправдиві повідомлення» про пакт. На своєму веб-сайті ХДС відповів на 11 питань стосовно документу. Зокрема, там також підкреслюється, що «Пакт не є міжнародним договором, він юридично не має обов'язкової сили».

Читайте також: Австрія услід за США та Угорщиною відмовляється від міграційного пакту

Нагадаємо, що ініційований ООН перший «Всесвітній пакт за безпечну, впорядковану і регульовану міграцію» передбачається офіційно прийняти на конференції в Марокко в грудні цього року. Низка країн вже заявила, що не підпишуть угоду. Першими з нього вийшли США, потім Угорщина, Австрія. Напередодні про те, що, ймовірно, його не підтримає Чехія, заявив прем'єр країни Андрій Бабиш. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-