Берлін підтримує міграційний пакт ООН

Берлін підтримує міграційний пакт ООН

Укрінформ
Німецький уряд підтримує Всесвітній пакт ООН щодо міграції.

Про це говорили у п'ятницю на брифінгу в Берліні представники федерального уряду та МЗС ФРН, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для нас важливо, щоб наші послання були вірно сприйняті. Йдеться про те, щоб врегулювати і контролювати міграцію по всьому світу: нелегальну – скоротити, а легальну – зміцнити. Пакт служить саме цим цілям", - заявила представник уряду ФРН Ульріке Деммер.

Її колега з МЗС Райнер Бреуль зі свого боку зазначив, що зовнішньополітичне відомство бачить своїм завданням представити громадськості об'єктивну інформацію. За його словами, поширювані побоювання і страхи не мають під собою підстав.

На запитання, чи не обмежує угода ООН суверенітет країн-підписантів, Бреуль відповів: "Ні". Документ не накладає юридичні зобов'язання, він лише формулює цілі, а як вони будуть реалізовуватися, особливо в тому, що стосується боротьби з нелегальною міграцією та створенні умов для легальної міграції для країн-членів залишається відкритим; критерії і обмеження для іноземців, які в'їжджають у країну, залишаються суверенними рішеннями країн, підкреслив дипломат.

Представник МЗС додав, що навіть якщо деякі країни не хочуть дотримуватися цієї лінії, все одно залишаються понад 180 країн по всьому світу, які цей пакт підтримують, абсолютна більшість міжнародного співтовариства.

Християнсько-демократичний союз також розкритикував "помилкові повідомлення про пакт. На своєму веб-сайті ХДС відповідає на 11 запитань стосовно документа. Зокрема, там також наголошується, що "Пакт не є міжнародним договором, він юридично не має обов'язкової сили".

Читайте також: Канада "відповідально нарощуватиме" кількість іммігрантів

Нагадаємо, ініційований ООН перший "Світовий пакт за безпечну, упорядковану і регульовану міграцію" передбачається офіційно ухвалити на конференції в Марокко в грудні цього року. Ряд країн уже заявили, що не підпишуть угоду. Першими з неї вийшли США, потім Угорщина, Австрія. Напередодні про те, що, ймовірно, його не підтримає Чехія, заявив прем'єр країни Андрей Бабіш.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-