Безкарними залишаються 85% вбивств журналістів у регіоні ОБСЄ — Дезір

Безкарними залишаються 85% вбивств журналістів у регіоні ОБСЄ — Дезір

Укрінформ
У 85% із понад 400 випадків вбивств журналістів протягом останніх 25 років у регіоні ОБСЄ вбивці не були заарештовані чи засуджені.

Про це заявив представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір у своєму відеозверненні, повідомляється на сайті ОБСЄ.

"Соромно, що у 85% із понад 400 випадків вбивств журналістів протягом 25 років у регіоні ОБСЄ ті, хто відповідальні за ці злочини, не були заарештовані чи засуджені", - заявив він.

Як зазначив Дезір, щодня у світі та в регіоні ОБСЄ на журналістів здійснюються напади та атаки, їх залякують через їхню роботу, при чому це відбувається не лише в країнах з диктаторськими режимами, а й в демократичних країнах.

У Міжнародний день припинення безкарності за злочини проти журналістів представник ОБСЄ наголосив, що не повинно бути жодної толерантності до тих, хто здійснює напади на журналістів. Дезір закликав держави-члени ОБСЄ, цивільні суспільства, правоохоронні органи та поліцію об'єднати зусилля в захисті вільних та незалежних журналістів, "захисті вільної преси як головного компоненту нашої свободи та демократії".

Як повідомлялося, щороку 2 листопада за ініціативою ООН відзначається Міжнародний день припинення безкарності за злочини проти журналістів. 

У грудні 2013 року на своїй 68-й сесії ГА ООН прийняла резолюцію, в якій постановила проголосити 2 листопада Міжнародним днем припинення безкарності за злочини проти журналістів. Дата була вибрана в пам’ять про двох французьких журналістів, убитих у Малі 2 листопада 2013 року. 

Читайте також: НСЖУ закликає кандидатів у Президенти гарантувати свободу слова

Ця резолюція засуджує всі акти насилля щодо журналістів і працівників засобів масової інформації. Вона також наполегливо закликає держави-члени ООН зробити все можливе для запобігання насиллю й притягнення до відповідальності винних у здійсненні злочинів проти журналістів і працівників ЗМІ, а також ужити заходів задля того, щоб жертви мали доступ до належних засобів правового захисту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-