США не послаблять санкцій проти КНДР до повної денуклеаризації – Помпео

США не послаблять санкцій проти КНДР до повної денуклеаризації – Помпео

Укрінформ
Сполучені Штати зберігатимуть повний пакет санкцій проти Північної Кореї до того моменту, поки не запевняться, що Пхеньян повністю ліквідував свою ядерну програму. 

Про це заявив державний секретар США Майк Помпео в телеінтерв'ю, стенограму якого Держдепартамент оприлюднив у четвер, повідомляє Укрінформ.

"Економічні санкції (проти КНДР – Ред.) не будуть скасовані, допоки ми не проконтролюємо, що вони ліквідували свою ядерну програму", - підкреслив Помпео.

Водночас він визнав, що в процесі переговорів між США і Північною Кореєю вже досягнуто "справжнього прогресу", однак все ще залишається "жахливо багато роботи". Втім, за словами Помпео, "ніхто і не думав, що все буде легко, просто й без особливих складнощів, і ніхто не вважав, що процес буде швидким".

Він нагадав, що Пхеньян останнім часом більше не випробовує своїх ракет, не проводить ядерних тестів. Крім того, КНДР повернула останки загиблих американських солдатів, про що було домовлено на саміті двох лідерів у червні.

Читайте також: Пхеньян готує ядерні полігони до візиту спостерігачів

Помпео також зазначив, що під час останньої зустрічі з Кімом, північнокорейський лідер запевнив його у намірах реалізувати денуклеаризацію. Крім того, за словами держсекретаря США, був досягнутий невеликий прогрес щодо того, які кроки будуть наступними.

Нагадаємо, в червні цього року президент США і лідер КНДР зустрілися в Сінгапурі. Сторони досягли принципової згоди щодо ядерного роззброєння Північної Кореї. Очікується, що другий саміт лідерів двох країн може відбутися в січні 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-