Канада

Канада "відповідально нарощуватиме" кількість іммігрантів

Укрінформ
У наступні три роки Канада поступово нарощуватиме кількість мігрантів, яких прийматиме.

Про це свідчить новий трирічний міграційний план Канади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Новий план розбудовує міцні економічні підвалини міграційних планів минулих років і продовжує відповідально нарощувати кількість постійних резидентів, яких Канада прийматиме щороку, довівши у 2019-ому їх кількість до 330 тисяч, у 2020-ому - до 341 тисячі і у 2021-ому до 350 тисяч, що становитиме близько 1% населення країни”, - зазначили у міністерстві імміграції, громадянства та біженців Канади.

За словами міністра імміграції Ахмеда Хусена, збільшення кількості мігрантів дасть змогу компенсувати нестачу робочої сили у країні. “Новий багаторічний імміграційний план підтримає канадських роботодавців та підприємства, забезпечивши наявність кваліфікованої робочої сили, необхідної їм для втілення інновацій та збереження передової позиції нашої держави у глобальній економіці”, - сказав Хусен.

Він наголосив, що уряд обрав “зважений підхід” до імміграції, дещо обмеживши її, аби гарантувати якісну інтеграцію новоприбулих. “Йдеться про поступове збільшення, аби наша міграційна система могла з цим упоратися, громади мали змогу прийняти нових людей, а місцеві імміграційні партнери виконали свою роботу. Вмить дійти до рівня 450 тисяч неможливо, до цього треба підготуватися”, - зауважив міністр.

Читайте також: Канада посилить боротьбу із гібридними загрозами

Хоча переважна більшість нових канадських мігрантів (понад 70%) підпадатимуть під економічні категорії, Канада також на 15% збільшить прийом біженців, довівши в 2021 році їх кількість до 51 тис. 700 на рік.

У 2018 році Канада очікує прийняти близько 310 тис. нових постійних мешканців. Водночас дорадча економічна рада при уряді країни у звіті, оприлюдненому в 2016-му, рекомендувала збільшити кількість новоприбулих до 450 тис. на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-