Трамп хоче виставити на кордоні з Мексикою вже 15 тисяч військових

Трамп хоче виставити на кордоні з Мексикою вже 15 тисяч військових

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп вважає, що кількість військових, розгорнутих на кордоні США й Мексики у відповідь на загрози через караван мігрантів, може сягнути 15 тис. осіб.

Про це він заявив у четвер, повідомило американське інформагентство АР.

"Поки караван (мігрантів – ред.) викликає занепокоєння, ми відправлятимемо наших військових. Ми вже маємо близько 5,8 тисяч. Ми збільшимо цю кількість до 10-15 тис. військового персоналу на додаток до прикордонної служби, імміграційно-митної поліції та інших служб на кордоні", - заявив Трамп у четвер.

Напередодні в ефірі ABC News Дональд Трамп зауважив, що США повинні протиставити "стіну людей" загрозі через караван мігрантів. "Ніхто не повинен пройти", - наголосив глава Білого дому.

Читайте також: Трамп розпорядився продовжити обмеження для поставок нафти з Ірану

Заявлена кількість у 15 тис. майже удвічі перевищує максимальні оцінки, озвучені напередодні в Пентагоні, підкреслює видання. Причому, ця кількість змінюється щодня. Ще на початку тижня йшлося про 5,2 тис. військових, у середу в Пентагоні назвали цифру 7 тис., трохи пізніше запевнили, що максимально це буде не більше 8 тис військових.

За останніми повідомленнями, зараз марш мігрантів налічує близько 4 тис. людей та все ще перебуває на відстані майже 1 000 миль (1600 км) від кордону Сполучених Штатів. Крім того, повідомляється про кілька менших груп загальною кількістю до 1,2 тис. людей. Вони знаходяться ще на більшій відстані від США.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-