У річці Нью-Йорка знайшли зв’язані скотчем тіла сестер з Саудівської Аравії

У річці Нью-Йорка знайшли зв’язані скотчем тіла сестер з Саудівської Аравії

Фото
Укрінформ
Поліція в Нью-Йорку розслідує смерть двох сестер, які імігрували до США із Саудівської Аравії, їх тіла були знайдені в річці Гудзон.

Про це повідомляє CBS News.

"Поліція розслідує загадкову смерть двох сестер із Саудівської Аравії, тіла яких, зв'язані скотчем, прибило на набережній Нью-Йорка минулого тижня. Сестер 16-річну Талу Фареа і 22-річну Ротану Фареа викинуло на берег річки Гудзон", - йдеться у повідомленні.

Поліція зазначила, що вдягнені тіла дівчат були зв'язані одне з одним скотчем, при цьому очевидних ознак травм на них не було. Причини смерті дівчат поки не встановлені.

Мати убитих сестер стверджує, що на минулому тижні, за день до виявлення тіл, їй зателефонував невідомий, який представився співробітником посольства Саудівської Аравії і почав вимагати, щоб уся родина негайно повернулася на батьківщину, оскільки Тала і Ротана попросили політичного притулку в США.

Читайте також: Вбивство Хашоггі не могло статися без вказівки згори – заява правлячої партії Туреччині

Генеральне консульство Саудівської Аравії в Нью-Йорку заявило, що найняло адвоката, який буде стежити за ходом розслідування. Крім того, дипломати обіцяли надати родині загиблих усю необхідну допомогу.

Сестри переїхали до США разом з матір'ю в 2015 році, поселившись у Ферфаксі, передмісті Вашингтона, штат Каліфорнія. У них є брат. Ротана вступила до університету Джорджа Мейсона, але покинула його навесні цього року. У грудні 2017 року дівчата перший раз пішли з дому, не попередивши матір, але тоді їх досить швидко знайшли і повернули назад. Вдруге це сталося у серпні цього року.

Раніше повідомлялося, що саудівський журналіст Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після того, як зайшов у консульство Саудівської Аравії у Стамбулі.

Згодом слідчі встановили, що журналіста було вбито, а його тіло розчленоване й вивезене з дипвідомства. 23 жовтня ЗМІ з посиланням на заяву глави турецької партії "Ватан" Дога Перинчека повідомили, що фрагменти тіла Хашоггі знайшли у колодязі на території генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі.

У ЗМІ також потрапила інформація про те, що Хашоггі мав намір розкрити інформацію про використання Саудівською Аравією хімзброї в Ємені, а Велика Британія знала про заплановану змову проти журналіста за кілька тижнів до вбивства.

Вчора Генеральна прокуратура Туреччини за результатами розслідування заявила, що саудівського журналіста Джамаля Хашоггі задушили, щойно він зайшов у приміщення консульства Саудівської Аравії.

ЗМІ, з посиланням на поважні джерела з турецького боку, повідомляють, що тіло Хашоггі було знищене в кислоті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-