В офісах Google по всьому світу проходить акція протесту через секс-скандал

В офісах Google по всьому світу проходить акція протесту через секс-скандал

Укрінформ
Працівники Google в офісах по всьому світу у четвер, 1 листопада, влаштували безпрецедентну акцію протесту, вимагаючи змінити ставлення до сексуальних домагань у корпорації.

Про це повідомляє CNBC.

"Сотні працівників Google з більш ніж 20 офісів по всьому світу протестуватимуть проти реакції компанії на сексуальні домагання після виходу сенсаційного звіту The New York Times", - йдеться у повідомленні.

Зокрема співробітники протестують проти застосування примусового арбітражу, через що жертва не має можливості подати на кривдника до суду. Це положення, яке часто вносять до робочих контрактів, передбачає, що будь-які суперечки слід вирішувати всередині компанії, а не через суд чи в інший спосіб. Крім того, співробітники вимагають більшого розширення повноважень працівників в цілому.

Читайте також: Google спростив користувачам видалення історії пошуку

Протест запланований на 11:00 за місцевим часом.

Як повідомлялося, минулого тижня стало відомо про те, що один з менеджерів компанії, творець платформи Android Енді Рубін мав позашлюбний зв'язок з однією з працівниць, яку він схиляв до орального сексу в 2013 році.

У статті видання The New York Times повідомлялося, що Рубін отримав 90 мільйонів доларів відступних, попри те, що на його адресу висунули звинувачення у неналежній поведінці.

Через кілька днів після публікації розслідування Рубін взяв відпустку для "вирішення особистих справ". Також розробник написав в своєму блозі, що заперечує будь-які звинувачення на свою адресу.

Після цього компанія Google повідомила, що за останні два роки звільнила 48 людей, в тому числі 13 старших менеджерів, яких звинуватили у сексуальних домаганнях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-