Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Обговорюючи «санкційні списки», не забуваймо про «кишені». Нас відволікають

Обговорюючи «санкційні списки», не забуваймо про «кишені». Нас відволікають

Блоги
Укрінформ
Україні в цілому все це, як кажуть, до спини. Але, «розводу» – слід остерігатись

От підкинув же нам Медведєв розвагу – списки ті, санкційні, аналізувати. Хтось туди попав так, для різноманітності – «щоб було», комусь це реальний удар по кишені, а хтось електоральних собі заробить балів – бо Я ж там є, а Його нема!

Першу категорію аналізувати нецікаво, другу – важко, зате в третій – от де можна розгулятися! Боголюбов, бач, там є, а Коломойського нема, Тимошенко – красується вся така патріотична, а Гриценка нема. І Садового з Кличком, до речі, – теж. Грошам та іміджу Ахметова, як завжди, все одно – чи є він там, чи нема… Але що там робить Пінчук!? А, прости Господи, Льоня-Космос, як там опинився? 

То які ж будуть наші висновки? 

Перше враження таке: за великим рахунком, може, комусь із фігурантів це створить проблеми, але Україні в цілому все це, як кажуть, до спини. 

По-друге, щодо грошей. Зі списком підприємств, звісно, складніше, треба розбиратися, але попередньо можна таке констатувати: зв’язків за роки розірвано вже стільки, що видається малоймовірним такий вже дошкульний в результаті удар по українській економіці. Чи зачеплені санкціями якісь життєво важливі сфери, де торгівля все ж таки ще є? Твели? Банківська сфера? На перший погляд – ні.

По-третє. Колись чув байку, як на знаменитий одеський пляж Ланжерон, коли народу там було неміряно, вийшла абсолютно гола жінка неземної краси. Пляжники, звісно, масово посунули роздивлятися таке безплатне диво. Жінка постояла хвилин п’ять – повільно повернулася до машини і зникла. Збуджена публіка попленталася до своїх «лежбищ» – і тут з’ясувалося, що кишені, сумки, речі – все «обчищене» злодіями! Операція «прилетіла пташка» вдалася на всі 100…

Так от. Обговорюючи «медведєвські списки», не забуваймо про «кишені»! Як от, наприклад, про настійливе бажання Лукашенка допомогти Україні черговими «білоруськими миротворцями»…

Сергій Тихий

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-